"Zašto je korona poslednja došla i prva otišla iz Crne Gore?"

Poslanik opozicionnog DF-a Milan Knežević oštro je u parlamentu kritikovao vlast zbog nespremnosti u borbi sa koronavirusom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphtos/ xload
Ilustracija: Depositphtos/ xload

On je uputio kritike i zbog neotvaranja granice za državljane Srbije.

Nakon, kako je rekao, hvalospeva poslanika iz vladajuće koalicije o tome kako je Crna Gora pobedila virus, Knežević je obraćajući se potpredsedniku vlade Milutinu Simoviću zapitao da li oni žive u istoj državi.

“Ne znam gospodine Simoviću da li vi i ja živimo u istoj državi. Slušajući vas i poslanike DPS-a, imam osećaj da vi živite na Marsu, a da mi svi ostali živimo u nekakvoj državi koja se zove Crna Gora, i koja ima realne probleme, i koja će teško izaći iz ekonomske pandemije, koja nas je već zadesila”, rekao je Knežević.

Nastavljajući dalje Knežević je otkrio i zašto je virus poslednji došao u Crnu Goru i iz nje prvo otišao.

“A zašto je korona poslednja došla gospodine Simoviću u Crnu Goru? Zato što niste imali testova. Zato što ste bili potpuno nespremni za njen dolazak. I da vam se pojavila na sednici Vlade Crne Gore vi je ne biste prepoznali. Mogla se sa svima vama rukovati”, ironičan je bio Knežević.

Nastavljajući u istom tonu, Knežević je Simovića zapitao zašto je korona prva otišla iz Crne Gore.

Zato, kako je rekao, da biste vi proglasili Crnu Goru “free corona” državom.

Rekao je da to “free” podseća na expres restorane na kojima piše da ima “free wi-fi”, ali kad se u njih uđe vidite da to i nije tako.

Knežević je upozorio Simovića da je vlada prekršila Zakon o zaraznim bolestima kada proglasila Crnu Goru državom u kojoj nema korone.

Ukazao je na član Zakona koji kaže, da se država može proglasiti slobodnom od neke epidemije, kada prođe više od tri godine od poslednjeg slučaja zaraze.

“Šta ste vi gospodine Simoviću ''crnogorska Vanga'' koja zna da u naredne tri godine u Crnoj Gori nće biti korona virusa”, zapitao je Knežević.

Govoreći o spisku zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na kojem nema Srbije, Knežević je ukazao da su na tom spisku i Nemačka i Hrvatska.

Nemačka je, dodao je obraćajući se Simoviću, odmah sutradan upozorila svoje građane da ne putuju u Crnu Goru.

Potom je, dodao je, i Hrvatska sa svog spiska država čiji građani mogu da uđu u tu zemlju izostavila Crnu Goru.

“Dakle, niko vas od tih kojima ste otvorili granice ne prepoznaje kao ''corona free'' destinaciju, a zatvorili ste granicu onima koji vas jedino tako prepoznaju”, rekao je Knežević.

“To je klasična politička mera ne biste li Srbiju proglasili potencijalnim žarištem…”, zaključio je Knežević.

strana 1 od 146 idi na stranu