Zahtevaju hitan sastanak zbog plaćenika SAD poslatih da sruše vladu

Zbog navodnog upada plaćenika u Venecuelu u organizaciji SAD i Kolumbije, poslatih da sruše vladu, Venecuela je zatražila sazivanje hitne sednice SB UN

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

09:31

Zahtevaju hitan sastanak zbog plaćenika SAD poslatih da sruše vladu
EPA/Miguel Gutierrez

Ambasador Venecuele u UN Samuel Monkada obavestio je SB UN da je između 3. i 4. maja ove godine grupa plaćenika i terorista, organizovanih, obučenih, finansiranih i pod zaštitom SAD i Kolumbije, ilegalno upala na teritoriju Venecuele.

U zahtevu zvaničnog Karakasa se traži da se na sednici SB UN ustanovi da su vlade u Bogoti i Vašingtonu izvele oružani napad protiv mira i bezbednosti Venecuele i regiona, kao i da se javno osudi i zabrani pretnja ili upotreba sile u bilo kojoj formi protiv Venecuele.

Zvanični Karakas je saopštio 3. maja da je uspešno sprečen pokušaj infiltracije grupe plaćenika koji su je došli iz Kolumbije s namerom da izvedu državni udar u Venecueli.

Predsednik Venecuele Nikoilas Maduro prikazao je na državnoj televiziji dva pasoša američkih državljana, zaplenjena tokom akcije razbijanja ilelagalne grupe, ali je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da Vašington nema nikakve veze sa ljudima koji su zarobile venecuelanske snage bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: