Vučić: Neću časiti ni časa ako bude potrebno da 14 dana zabranimo kretanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je večeras da je speman da uvede zabranu kretanja na 14 dana ako bude potrebno.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

20:37

Vučić: Neću časiti ni časa ako bude potrebno da 14 dana zabranimo kretanje
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"To je poslednja mera. To nije pitanje sadizama, nego čuvanja zdravlja ljudi. Ako 14 dana ne bismo prišli nikome na metar i po, mi ne bismo imali zaraze", kazao je on.

On je kazao da neće časa časiti ako mu stručnjaci budu rekli da uvede takvu meru, jer bi ona spasla živote ljudi.

"Učio sam da donosim teške odluke za našu zemlju. Uvek sam birao one najteže, ne najlakše. Imate za slikanje sa lakim odlukama koliko god hoćete. Kada je teško vreme zna se ko odluke donosi. Ni časa časiti neću ako stručnjaci, oni koji rade ovaj posao, kažu da je to jedina moguća mera", istakao je on.

Dodao je da tada neće moći da se ide u prodavnicu.

Zahvalio se novinaru što je indirektno pohvalio svoju zemlu, jer i pored stampeda, o kojem je govorio, prodavnice su pune, i nema nijednog artikla koji nedostaje, ni prekjuče, juče, ni danas.

"Nisam želeo da nekom govorim, a ni večeras da se neće to dogoditi. Naravno da ne bih voleo, ali dogodiće se ako situacij bude jeziva, ako budemo očajni. To je poslednja mera. To nije pitanje sadizma, već pitanje čuvanja zdravlja ljudi", naglasio je Vučić dodajući da ako 14 dana ne bismo prišli nikome više ne bi bilo zaraze.

Upitao je šta je uopšte problem da ne možemo da se odreknemo 14 dana prodavnica da bi zaštitili živote ljudi.

Podsetimo, u Srbiji je do danas 31 osoba preminula zbog koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: