Slovenija nije dobila zvaničan zahvet da prihvati decu iz Grčke

Slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da nije dobilo nikakav zvanični zahtev od Grčke da pomogne deci migrantima bez pratnje starijih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2020.

22:36

Slovenija nije dobila zvaničan zahvet da prihvati decu iz Grčke
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Radi se o deci koja se nalaze na grčkim ostrvima, a rečeno je da privremena vlada ne može da odluči o tom pitanju.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozvala je ranije zemlje članice EU da pomognu deci migrantima bez pratnje, na šta su pozitivno odgovorile Francuska, Portugal, Luksemburg, Finska i Nemačka, dok je hrvatski premijer izjavio da je ta zemlja spremna da prihvati decu izbeglice koja žive u lošim uslovima u centrima u Grčkoj, prenosi STA.

Slovenački ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar izjavio je prošle nedelje da je Slovenija rezervisana u vezi sporazuma o relokaciji migranata na Mediteranu, kao i da već imaju problem sa otvorenom migrantskom rutom preko Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: