Novi hrvatski predsednik zaobišao protokol i parafrazirao pesmu našeg kultnog benda VIDEO

Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović malo je zaobišao protokol prilikom polaganja zakletve.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 18.02.2020.

16:34

Novi hrvatski predsednik zaobišao protokol i parafrazirao pesmu našeg kultnog benda VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

Predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović tim povodom kaže da je za taj sud najvažnije da se predsednik drži onoga u šta se zakleo.

Milanović je, naime, nakon što je najavljeno svečano polaganje zakletve odmah počeo da čita tekst, a trebalo je da sačeka da tekst zakletve ponavlja nakon što ga najpre izgovori predsednik Ustavnog suda.

U trenutku kada je predsednik Ustavnog suda Šeparović krenuo prema Milanoviću kako bi pročitao tekst zakletve, Milanović je već počeo da čita, na šta je predsednik Ustavnog suda zastao i samo se nasmešio.

Šeparović je objasnio da je, prema Protokolu, najpre trebalo da kaže da je vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i onda tek da pozove predsednika da potpiše zakletvu.

"Međutim, on (Milanović) je sam izrekao tekst zakletve, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno da je sve u skladu s Ustavom i zakonom", rekao je Šeparović i dodao da je za Ustavni sud najvažnije da se novi predsednik pridržava onoga što je izrekao.

Milanović je postao peti hrvatski predsednik, a tokom svog inauguracijskog govora parafrazirao je pesmu kultnog benda EKV "Zemlja".

"Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući", rekao je Milanović pre nego što je zahvalio svima i zaključio sa "živela Hrvatska", prenosi hrvatski portal "Indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: