Trudo: Ima još mnogo pitanja; Rohani obećao saradnju

Kanadski premijer drži konferenciju za štampu posvećenu novim nalazima povezanim sa avionskom nesrećom u Iranu u kojoj je poginulo 57 kanadskih državljana.

Izvor: Tanjug, Sputnik

Subota, 11.01.2020.

19:29

Trudo: Ima još mnogo pitanja; Rohani obećao saradnju
EPA-EFE/ NEIL HALL

U ovoj nesreći stradalo je svih 176 ljudi koji su bili u avionu.

Premijer Kanade Džastin Trudo rekao je da još uvek ima "mnogo pitanja" u vezi s iranskim obaranjem ukrajinskog aviona, istovremeno insistirajući na tome da je potrebna "potpuna jasnoća", prenosi Sputnjik.

Trudo je rekao da je tražio od iranskog predsednika Hasana Rohanija da sarađuje sa Kanadom i međunarodnom zajednicom na "deeskalaciji" napetosti u regiji, nakon ranijeg priznanja Teherana da je ukrajinski Boing737 oboren greškom.

Iranski predsednik Hasan Rohani obećao je u telefonskom razgovoru sa kanadskim premijerom dalju istragu o obaranju ukrajinskog putničkog aviona prenela je iranska državna agencija Irna.

"Svaki vid međunarodne saradnje u okvirima međunarodnog prava za Iran je dobrodošao, kako bi se događaj rasvetlio", rekao je Rohani, prenosi Rojters.

Iran i Kanada prekinuli su diplomatske odnose 2012. godine.

Iranski general odgovoran za obaranje aviona: Poželeo sam da sam mrtav

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: