Rebić: Moniku traži 220 policajaca, potraga se nastavlja tokom noći

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu devojčicu Moniku Karimanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC/ bb
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC/ bb

On je rekao da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za devojčicom.

Rebić je istakao da je policija uverena da je Monika (12) živa i da se nada da će je tokom noći ili u najkraćem vremenu pronaći jer su angažovali maksimalno ljudske resurse, prenosi RTS.

"Tokom noći će se nastaviti pretraga korišćenjem termovizijskih kamera koje daju prednost", rekao je Rebić.

On je kazao da su na mestu zbivanja i načelnici kriminalističke policije u Nišu i Zaječaru i ukazao da su angažovani najbolji operativci iz kriminalističke policije.

"Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu“, istakao je Rebić.

Što se tiče osumnjičenog za otmicu za kojim se traga, takozvanog "Malčanskog Berberina", Rebić kaže da je poznato da je on u periodu od 2006. do 2018. godine bio na izdržavanju kazni zbog seksualnih delikata.

"Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana, slao je neprimerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela i zbog činjenice da smo znali o kome se radi, ja sam se čuo sa gospođom Dolovac, republičkim javnim tužiocem, i mi smo, zajedno nadležna tužilaštva i policija, uspeli da ga stavimo u pritvor. On je u zatvoru proveo do marta ove godine, nakon toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama, niti mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu", rekao je Rebić.

"Verujem u ljude u policiji da će uspeti da pronađu i spasu Moniku", zaključio je Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu