Vučić odgovorio Hrvatima: Ja sam srećan kad me o njima ne pitaju VIDEO

Vučić izjavio da je iz profesionalnih razloga gledao sinoćnje sučeljavanje kandidata za predsednika Hrvatske, kojima je Srbija bila jedna od glavnih tema.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.12.2019.

11:30

Vučić odgovorio Hrvatima: Ja sam srećan kad me o njima ne pitaju VIDEO
Tanjug/Zoran Žestiæ

Nakon otvaranja deonice auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca, predsednik Srbije je u razgovoru s novinarima rekao da mu "đavo nije dao mira" i da je gledao sučeljavanje kandidata za predsednika Hrvatske na HRT-u.

"Dva od šest osnovnih pitanja ticala su se Srba ili ćirilice. Hteo sam da vidim profesionalno. Mogao bih da vam kažem koga vidim u drugom krugu, a koga kao pobednika. Ali, ako bih to rekao drugima bih omogućio da se približe. Toliko je bilo očigledno", kazao je Vučić.

Predsednik je istakao da ono što je mogao da čuje nije bilo naročito ohrabrujuće. Istakao je da je srećan zbog toga, jer bi, kako kaže, u Srbiji u 60 pitanja koja bi eventualno bila postavljena, jedno možda, i to uopšteno, bilo o situaciji u regionu, a posbeno o Hrvatskoj nijedno, što, kaže, mnogo dobro i lepo govori o Srbiji.

Dodao je da je Hrvatska u ekonomskom smislu ispred Srbije, ali da se polako približavamo, a da u deceniji koja dolazi možemo u tom smislu sasvim da im se približimo, jer uveliko smanjujemo tu razliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: