26 radioaktivnih gromobrana uklanjaju početkom 2020.

Na sednici Veća grada Niša najavljeno je uklanjanje 26 zaostalih radioaktivnih gromobrana u prvoj polovini naredne godine.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

17:09

26 radioaktivnih gromobrana uklanjaju početkom 2020.
Ilustracija: Deposit photos/mingman

Sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić najavila je na današnjoj sednici Veća grada Niša da će 26 zaostalih radioktivnih gromobrana u tom gradu biti uklonjeno u prvoj polovini naredne godine.

Ona je kazala da će grad Niš snositi kompletne troškove uklanjanja gromobrana koji se nalaze na 18 lokacija.

"Programom koji je uradio Sekretarijat, a usvojilo Gradsko veće predviđeno je 15 miliona dinara za uklanjanje gromobrana i postavljanje nove gromobranske mreže. Objekte nećemo ostaviti bez gromobranske zaštite, a stambene zgrade i ustanove neće imati nikakve dodatne troškove", izjavila je Krstićeva.

Prema njenim rečima, grad Niš je još 2000. godine doneo odluku o uklanjanju radioaktivnih gromobrana, ali odluka nikada nije realizovana.

Krstićeva je dodala da će stari radioaktivni gromobrani biti prebačeni u depo Instituta za nuklearne nauke "Vinča".

Veće grada Niša danas je usvojilo odluku o uklanjanju radioaktivnih gromobrana na teritoriji grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: