Vrhovni sud Hrvatske: Kapetan Dragan ostaje u zatvoru

Vrhovni sud Hrvatske odbio je žalbu Dragana Vasiljkovića protiv rešenja o odbijanju njegovog predloga za uslovni otpust sa izdržavanja kazne.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.10.2019.

17:45

Vrhovni sud Hrvatske: Kapetan Dragan ostaje u zatvoru
Foto: Tanjug / Hina

U obrazloženju Vrhovni sud je naveo da žalba nije osnovana zbog čega će kapetan Dragan nastaviti da izudržava zatvorsku kaznu, prenosi HRT.

Kako se navodi, bitne odredbe krivičnog postupka na koje je ukazao podnosilac žalbe nisu ostvarene, zbog čega je njegova žalba neosnovana.

Dragan Vasiljković je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom ratova 90-ih, a budući da mu je u vreme izdržavanja kazne uračunato ono provedeno u ekstradicionom zatvoru u Australiji od osam godina i devet meseci i u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, do sada je u zatvoru proveo 13 godina.

Kazna bi trebalo da mu istekne u martu 2020. godine.

Ovo je bio drugi zahtev za uslovno puštanje Dragana Vasiljkovića, a prvi je odbijen u novembru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: