Petak, 25.10.2019.

08:46

Sirija: I Rusija i SAD šalju vojsku

Rusija je poslala još oko 300 vojnih policajaca iz Čečenije u Siriju radi "izvršavanja posebnih zadataka u zoni 30 kilometara na sirijsko-turskoj granici".

Izvor: Tanjug

Sirija: I Rusija i SAD šalju vojsku
Foto: EPA-EFE/ SANA HANDOUT

Informaciju je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

"Oko 300 vojnih policajaca iz oružanih snaga Ruske Federacije stacioniranih u Čečenskoj republici stiglo je u Siriju da izvrše posebne zadatke", saopštilo je ministarstvo.

Vojni policajci su napustii Rusiju sa aerodroma u Severnoj Osetiji, prenosi TAS.

Njihov zadatak će biti da patroliraju u navedenoj oblasti i pomognu prilikom povlačenja Kurda i njihovog oružja na 30 kilometara od tursko-sirijske granice.

Amerika šalje dodatnu vojsku u Siriju radi zaštite naftnih polja

Ministarstvo odbrane SAD šalje dodatne snage na severoistok Sirije radi zaštite naftnih polja od militanata terorističke grupe Islamska država, navodi se u saopštenju pres-službe Pentagona.

"SAD jačaju svoje pozicije, u koordinaciji sa partnerima iz koalicije 'Snaga demokratske Sirije', dodatnim vojnim snagama i sredstvima kako bi sprečile da naftna polja dođu u posed Islamske države ili nekog drugog destabilizacionog subjekta", navodi se u dokumentu.

"Jedno od najznačajnijih dostignuća SAD i naših partnera u borbi protiv Islamske države jeste stavljanje pod svoju kontrolu naftnih polja u istočnoj Siriji, koji su bili najveći izvor prihoda Islamske države", dodali su u pres-službi Pentagona.

U Pentagonu su kazali da se nastavlja operacija borbe protiv terorista.

"Treba da lišimo Islamsku državu prihoda, čime bismo garantovali nepostojanje mogućnosti njegovog povratka", zaključili su u Ministarstvu odbrane SAD.

Ranije je američki lider Donald Tramp izjavio da američke vlasti neće dozvoliti militantima povratak kontrole nad naftnim poljima na severoistoku Sirije i da nameravaju da ih zadrže pod svojom kontrolom, a da će kasnije odlučiti šta će s njima da rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

12 h

Podeli: