Petak, 25.10.2019.

15:36

Napadnut radnik "EPS Distribucije", došao da isključi struju neplatiši

JP "Elektroprivreda Srbije" saopštila je da najoštrije osuđuje napad na montera "EPS Distribucije" u beogradskom naselju Krnjača.

Izvor: Tanjug

Napadnut radnik
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Monter je napadnut tokom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku Miodragu Lazareviću, vlasniku BMW servisa u ulici Pančevački put 70A.

Lazarević je, navodi se u saopštenju EPS-a, fizički napao montera, koji je došao da isključi struju.

EPS navodi da je Lazarević prvo pretio i vređao radnika "EPS Distribucije", a zatim ga uhvatio rukama za vrat i počeo da ga guši i steže.

Intervenisala je policija, a povređeni radnik je prevezen u Dom zdravlja kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

BMW servis, čiji je vlasnik Lazarević, duguje za utrošenu električnu energiju 890.000 dinara, kaže se u saopštenju EPS-a i dodaje da je nakon intervencije policije, električna energije u servisu isključena.

Zaposleni u "Elektroprivredi Srbije", dodaje se, prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima, uznemiravajućim telefonskim pozivima.

Zato je "Elektroprivreda Srbije", dodaje se u saopštenju, od Vlade Srbije zatražila izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: