Objavljen snimak kako nam je dopremljen ruski S-400 i Pancir-S VIDEO

Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i Pancir-S u Srbiju, gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019".

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2019.

12:33

Objavljen snimak kako nam je dopremljen ruski S-400 i Pancir-S VIDEO
TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ bk

Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom "AN-124 ruslan", ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, preneo je RTS.

U saopštenju ruskog ministarstva odbrane se navodi da će, u okviru zajedničke vežbe, sistemi S-400 i "Pancir" biti dopremljen na teritoriju Srbije, na aerodrom u Batajnici. "Tokom vežbe, ruske i srpske PVO jedinice će zajednički izvršiti zadatke izviđanja, praćenja, klasifikacije i uništenja čitavog spektra meta u vazduhu", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo da se zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava na teritoriji Republike Srbije i da će u njoj učestvovati srpski i ruski sistemi.

Sistem S-400 "trijumf" je protivavionski i protivraketni sistem koji je prvi put ušao u operativnu upotrebu u oružanim snagama Ruske Federacije u 2007. godini.

Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri rakete različitog dometa. Ima mogućnost detektovanja stelt letelica na daljini od oko 150 kilometara. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 570 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: