Objavljen snimak kako nam je dopremljen ruski S-400 i Pancir-S VIDEO

Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i Pancir-S u Srbiju, gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019".

Izvor: RTS
Podeli
TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ bk
TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ bk

Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom "AN-124 ruslan", ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, preneo je RTS.

U saopštenju ruskog ministarstva odbrane se navodi da će, u okviru zajedničke vežbe, sistemi S-400 i "Pancir" biti dopremljen na teritoriju Srbije, na aerodrom u Batajnici.

- Rusi nam doneli S-400 i Pancir-S

"Tokom vežbe, ruske i srpske PVO jedinice će zajednički izvršiti zadatke izviđanja, praćenja, klasifikacije i uništenja čitavog spektra meta u vazduhu", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo da se zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava na teritoriji Republike Srbije i da će u njoj učestvovati srpski i ruski sistemi.

Sistem S-400 "trijumf" je protivavionski i protivraketni sistem koji je prvi put ušao u operativnu upotrebu u oružanim snagama Ruske Federacije u 2007. godini.

Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri rakete različitog dometa. Ima mogućnost detektovanja stelt letelica na daljini od oko 150 kilometara. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 570 km.

strana 1 od 121 idi na stranu