Jerkov Bošku Obradoviću: Nećete nam vi nametati vrednosti

Beograd -- Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov reagovala je izjavu Boška Obradovića da "bivše rukovodstvo DS svaki dan zabija klipove u točkove".

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/ B92
Screenshot/ B92

Demokratska stranka neće dozvoliti da predsednik nekog drugog pokreta disciplinuje članove DS, tumači njene odluke, deli packe onima koji ne daju izjave koje su mu po volji i unižava sve ono sto Demokratska stranka jeste i što oduvek je bila, izjavila je potpredsednica DS Aleksandra Jerkov.

Ona je tako reagovala na izjavu Boška Obradovića za N1 da "bivše rukovodstvo DS svaki dan zabija klipove u točkove", a povodom razlika po pitanju bojkota i konfuzije među dobrim delom birača po pitanju vrednosti koje opozicija okupljena u SzS nudi, na šta je u istoj emisiji ukazao Dragan Šutanovac.

Nećemo dozvoliti da nam se nameću vrednosti i kultura drugih stranaka, pogotovo antievropskih poput Dveri, uzvraća Jerkov na izjavu Obradovića, koju vidi kao nastavak kampanje protiv pojedinaca u Demokratskoj stranci.

Jerkov kaže i da Demokratska stranka nece ćutati na takvo nametanje atmosfere podele na izdajnike i pravoverne, jer to samo koristi vlasti Aleksandra Vučića.

Izjave poput pomenute Boška Obradovića za nju su napad na sve članove DS, ali pre svega - na vrednost negovanja demokratske diskusije i dopuštanje drugacijeg mislienja, koja je uvek bila elementarni deo kulture i vrednosnog sistema Demokratske stranke.

Demokrate će, poručuje Jerkov, nastaviti da govore ono sto misle, to je, kaže, oduvek tako bilo, tako će i ostati i "tu nikakve uvrede i klevete neće pomoći nikome ko u tome pokušava da ih spreci, ma ko to bio.

strana 1 od 127 idi na stranu