Članovi CIK-a zadržani na lečenju, policija ne dozvoljava nikome da priđe Infektivnoj klinici

Priština -- Devet zvaničnika CIK-a zadržani su na daljem lečenju na Infektivnoj klinici KBCK, javlja portal koha.net.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/vilevi
Ilustracija: Depositphotos/vilevi

Pročitajte još:

Priština: U CIK-u prekinuto brojanje glasova iz Srbije - otrovane koverte; "Kao po komandi"

Portparol CIK-a: Ne mogu ništa da kažem

Prethodno su prištinski mediji javili da se 26 zvaničnika CIK-a žalilo na zdravstvene probleme kao što su svrab i crvenilo oko očiju nakon otvaranja koverti pristiglih u petak iz Srbije.

Prištinska agencija Kosovapress prenela je izjavu posmatrača brojanja iz NVO Gremin, Špetima Šujakua koji je bio pored zvaničnika CIK-a kada je počelo otvaranje koverti.

"Kada su ove koverte bile otvorene imale su vrlo težak miris. Neki zvaničnici CIK-a koji su otvarali koverte i imali fizički kontakt sa njima počeli su da reaguju, neki su imali crvenilo ruku, svrab i neke znakove oko očiju. Tada je glavni zvaničnik Besnik Bužala doneo odluku da obustavi proces na neodređeno vreme, dok se sadržaj paketa ne proveri", rekao je on.

Svi zvaničnici CIK-a su prebačeni prvo u Centar porodične medicine u Prištini, a posle toga neki su prebačeni na Infektivnu kliniku i Urgentni centar KBC Kosova.

Prištinska televizija KTV prenosi da policijske snage ne dozvoljavaju nikome da priđe Infektivnoj klinici.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za KTV da policija poseduje informacije o trovanju, ali je za detalje u ovoj fazi preporučila medijima da se jave CIK-u i zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu