"Dobro znamo da SAD stoje iza prljavih poteza VB, Francuske i Nemačke"

Severna Koreja upozorila je SAD, Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Ahn Young-joon
Foto: Tanjug/AP/Ahn Young-joon

U upozorenju se navodi da bi pokretanje pitanja o severnokorejskim raketnim probama u Savetu bezbednosti UN dodatno podstaklo želju Pjongjanga da brani svoj suverenitet.

Savet bezbednosti UN trebalo bi da u utorak održi sastanak iza zatvorenih vrata na zahtev Nemačke, koji su podržale Velika Britanija i Francuska, pošto je Severna Koreja saopštila da je prošle nedelje izvela probu balističke rakete, podseća Rojters.

"Dobro znamo da SAD stoje iza prljavih poteza Velike Britanije, Francuske i Nemačke", rekao je ambasador Severne Koreje u UN Kim Song.

Obraćajući se grupi novinara, Kim je rekao da bi SAD i njihovi sledbenici trebalo da imaju na umu da, ukoliko pokrenu pitanje "naših samoodbrambenih mera na sastanku Saveta bezbednosti UN u ovom trenutku, to će dodatno podstaći našu želju da branimo naš suverenitet".

Glavni severnokorejski pregovarač Kim Mjong Gil rekao je 5. oktobra da su prekinuti nuklearni pregovori na radnom nivou između Severne Koreje i SAD.

Severna Koreja prethodno je saopštila da je testirala novu balističku raketu ispaljenu sa podmornice kako bi odvratila spoljne pretnje i ojačala samoodbranu.

strana 1 od 563 idi na stranu