Kompanija: Britanski tanker još je u Iranu

Tanker "Stena impero" koji plovi pod britanskom zastavom, a koji je Iran zaplenio u julu, još se nalazi u toj zemlji, uprkos izjavama da je oslobođen.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

12:34

Kompanija: Britanski tanker još je u Iranu
Foto: Tanjug/Tasnim News Agency via AP, File

"Tanker se pomerio da natovari pijaću vodu, ali je još u Bandar Abasu", rekao je izvršni direktor kompanije "Stena bulk" Erik Hanel i dodao da nema informacija zbog čega je plovilo još u Iranu, uprkos izjavama iranskih zvaničnika da je slobodan da isplovi, prenosi Rojters.

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bejdinedžad napisao je juče na Tviter da je tanker, koji je u vlasništvu Švedske slobodan da ode. Tanker je bio zaplenjen 19. jula pošto nije reagovao na upozorenja eltnih vojnih snaga Islamske Republike, podseća Tass.

Inače, tanker je zaplenjen dve nedelje nakon što je Britanija zaplenila iranski tanker kod Gibraltara, koji je kasnije oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: