"Vaši trikovi ovde neće uspeti"

Portparol Kancelarije za Hongkong i Makao Jang Guang rekao je da zapadni političari koji podržavaju radikalne demonstrante neće uspeti da stvore problem Kini.

Izvor: B92, Sputnik

Utorak, 03.09.2019.

14:39

Foto: EPA-EFE/ JEON HEON-KYUN

Dodao je da Peking neće dozvoliti intervencije iz inostranstva, prenosi Sputnjik.

"Tokom poslednja tri meseca stalno smo slušali neodgovorne primedbe zapadnih političara, posebno iz SAD, o situaciji u Hongkongu. S obzirom na to da ih je bilo previše, neću ih sve nabrajati. Pažljivo sam proučio sve izjave i izveo uopšten zaključak. Bez obzira na to šta oni govore, smisao se ne menja i na kraju se mogu izvesti samo dva zaključka“, rekao je Jang Guang.

Prema njegovim rečima — oni krajnje ozbiljno govore o glupostima i iskrivljuju činjenice i istinu, a za crno tvrde da je belo.

"Kada policija strogo ispunjava svoje obaveze, odmah se čuju izjave da su postupci policije pogrešni i da su premašili dozvoljeno, a kada radikali krše zakon, oni odmah izražavaju saosećanje i razumevanje za njih. Drugo - uvek podržavaju malobrojne grupe radikala i podstiču ih, strahujući da će kod radikala nestati ratoborno raspoloženje i da će se uplašiti“, objasnio je Jang Guang.

Prema njegovim rečima - sve njihove izjave u poslednja tri meseca vrte se oko te dve ideje, a ukoliko bi u njihovoj zemlji došlo do nereda kao u Hongkongu, portparol smatra da se ne bi usudili da kažu tako nešto za svoju policiju.

Takođe je istakao da se ti ljudi ne brinu za budućnost Hongkonga, nego samo žele da naprave probleme Kini.

"Želio bih da upozorim tu gospodu sa Zapada - Hongkong je kineski i strano mešanje u poslove Hongkonga je apsolutno nedopustivo. Oni su već koristili te ’trikove‘ na drugim mestima, ostavljajući za sobom samo ljudsko stradanje, ali u Hongkongu i na kineskom tlu takvi trikovi neće uspeti. Sve su to uzaludni snovi, vreme je za buđenje“, rekao je Jang Guang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: