Sreda, 21.08.2019.

14:07

"Rusija mora da razmotri predloge o povratku u G7"

Rusija mora da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko se to predlaže, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga, neophodno je da se razgovori o tome premeste iz sfere javne zabave u profesionalnu, ukoliko G7 želi da se postavi kao ozbiljan format", izjavilaje Zaharova, prenosi Rojters.

U međuvremenu, anonimni francuski diplomata izjavio je da povratak Rusije u G7 zavisi od njenog napretka u političkom procesu sa Ukrajinom.

"Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Postoji kontekst da bi bilo poželjno napraviti neki napredak", izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik, Barak Obama, hteo da Rusija napusti nekadašnju G8, prenosi Rojters.

"Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari, o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom", rekao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: