Alžirci ponovo na ulicama

Alžirci su izašli na ulice 22. nedelju zaredom da bi tražili odlazak režima, ovog puta dodatno ujedinjeni plasmanom fudbalske reprezentacije u finale KAN.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

23:45

Alžirci ponovo na ulicama
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Okruženi velikim brojem policajaca, demonstranti su prošli centrom Alžira, kao i svakog petka od početka demonstracija 22. februara.

Iako ne postoji zvanična informacija o tome, broj demonstranata nije delovao mnogo različito od prethodnih nedelja.

Policijska vozila su u neprekinutoj liniji stajala duž glavne gradske ulice i tako značajno ograničila manevarski prostor okupljenim ljudima, ali prisutni novinari nisu izvestili o hapšenjima.

"Popodne igramo utakmicu protiv bande a uveče protiv Senegala, i ako Bog da pobedićemo u obe. Danas ćemo slaviti dva puta. Kup ćemo osvojiti a bandu rasterati", rekao je jedan stariji učesnik protesta.

Demonstranti termin "banda" koriste kada govore o vlastima svoje zemlje.

Vlasti su obezbedile 28 specijalnih letova za Kairo da bi navijači mogli da prate finale KAN. Demonstranti su to, medjutim, osudili kao skretanje pažnje na sporedne stvari.

Oni tvrde da je cilj isti kao i prethodnih pet meseci - ; odlazak sa vlasti svih onih koji su u njoj učestvovali tokom dvodecenijske vladavine predsednika Abdulaziza Buteflike. Buteflika je 2. aprila podneo ostavku pod pritiskom demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: