"Priština zabranjuje ulazak na Kosovo svim zvaničnicima Beograda"

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da ne daje bilo kakvu dozvolu zvaničnicima iz Beograda da posete KiM, prenosi RTK.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2019.

10:37

Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

Kako je naveo zamenik ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj ova odluka je usledila posle, kako je kazao, napada i pretnji srpske politike prema tzv. Kosovu.

"Zbog hibridnih pretnji koje Srbija upućuje Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, i nedavnih napora da se uspostavi takozvana humanitarna kriza na severu Kosova, koja preti srpskom stanovništvu koje živi tamo i prisiljavajući ih da zatvore svoja preduzeća samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, ministarstvo spoljnih poslova neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo i svi zahtevi će biti odbijeni sve dok se ovo ponašanje nastavi“, rekao je savetnik Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj, prenosi RTK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: