Skupština Srbije formirala poslaničku grupu prijateljstva sa Albanijom

Skupština Srbije formirala je u utorak, posle više od tri godine, poslaničku grupu prijateljstva s Albanijom, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

07:00

Skupština Srbije formirala poslaničku grupu prijateljstva sa Albanijom

Navodi se da je na konstitutivnoj sednici ove grupe za predsednika izabran predstavnik albanske manjine Fatmir Hasani, a grupu čini još 12 poslanika: Dubravka Filipovski, Milimir Vujadinović, Radovan Jančić, Mihailo Jokić, Desanka Repac i Ljubiša Stojimirović (SNS), Muamer Zukorlić (SPP), Predrag Jelenković i Nataša Mihajlović (SDPS), Dragan Jovanović (BS), Marjan Rističević (NŠ) i Aleksandar Čotrić (SPO).

Navodi se da do sada nije bilo previše interesovanja parlamentaraca da se oformi klub prijatelja sa susedima, ali da je ovaj korak ipak napravljen kako bi se i na ovaj način došlo do boljih odnosa dveju zemalja.

Navodi se da je na konstitutivnoj sednici dogovoreno da će prvi zadatak biti sastanak s ambasadorom Albanije u Beogradu, a takođe službenicima parlamenta dat je zadatak da provere postoji li grupa prijateljstva sa Srbijom u Skupštini Albanije, kako bi se na jesen organizovale međusobne posete.

List podseća da srpski parlament ima formirane grupe prijateljstva sa više od 100 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: