Đubre iz reke bagerom - nazad u reku: Novopazarska intervencija tokom poplava za nevericu VIDEO

Veliku količinu smeća koje je zaglavljeno na reci, bager u Novom Pazaru prebacuje s jedne na drugu stranu mosta.

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2019.

11:00

Đubre iz reke bagerom - nazad u reku: Novopazarska intervencija tokom poplava za nevericu VIDEO
Tanjug/Saša Petroviæ/Ilustracija

Obilne padavine u noći između nedelje i ponedeljka pretvorile su se u poplave. Alarmantnoj situaciji i prirodnoj katastrofi doprinelo je i isplivavanje deponija stvorenih pored mostova reka.

Rešenju iz Novog Pazara začudili su se mnogi i ubrzo je snimak postao viralan na društvenim mrežama.

Protok vode ispod mosta u Novom Pazaru bio je zaustavljen ogromnom količinom smeća. S nabujalim rekama koje su poplavile naselja posle obilne kiše, dodatni problem od juče stvorilo je i smeće koje je podizanjem nivoa voda "skupljala" sa deponija. Što dalje znači - dodatno zagađenje, ali i problem sa protokom vode.

Jedna od najčudnijih intervencija u vanrednoj situaciji, dogodila se u Novom Pazaru. Na početku snimka vidi se bager koji grabi gomile plastike, ali umesto da završi na kopnu, gde bi se kasnije pravilno odvezlo, "kašika" bagera se samo okreće ka drugoj strani mosta.

I taman kada pomislite da se mašina možda samo malo zanela, ona ipak vraća đubre u reku, i ono nastavlja svoj put nizvodno, sve do začepljenja sledećeg mosta.

Usled obilnih padavina izlile su se reke i u novopazarskom kraju. Reke Jošanica i Raška, kao i bujični potoci, poplavili su više kuća, plodnih oranica i oštetili puteve.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je vodostaj reke Raške najveći još od poplave 1979. godine.

Podsetimo, u ponedeljak teška situacija bila je u i Kniću i Kraljevu, a selo Viča kod Lučana bilo je potpuno pod vodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: