Tereza Mej izrazila žaljenje zbog rezultata na evropskim izborima

Britanska premijerka Tereza Mej izrazila je danas žaljenje zbog "vrlo razočaravajućih" rezultata njene vladajuće konzervativne stranke na evropskim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2019.

14:55

Tereza Mej izrazila žaljenje zbog rezultata na evropskim izborima
Foto: Tanjug/AP/Jonathan Brady/PA

Konzervativci su po rezultatima na petom mestu sa gotovo devet odsto glasova na izborima za Evropski parlament završenim juče, daleko iza Bregzit partije evroskeptika Najdžela Faraža, koja je osvojila 32 odsto glasova.

"To je bila vrlo razočaravajuća noć za konzervativce. Izvanredni evropski poslanici izgubili su svoja mesta, izvanredni kandidati su potučeni.. To pokazuje koliko je značajno naći sporazum o Bregzitu", napisala je Tereza Mej na Tviteru.

Ona je dodala da se "iskreno nada" da će rezultati ovih evropskih izbora biti u centru predstojećih rasprava u Parlamentu.

Tereza Mej je u petak najavila da napušta funkciju 7. juna izrazivši žaljenje zato što nije uspela da izvede zemlju iz EU.

Nadmetanje za njenog naslednika će zvanično početi oko 10. juna, a Tereza Mej će ostati premijerka u tehničkom mandatu dok se on ili ona ne izaberu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: