Demokrate podržale Partiju evropskih socijalista na izborima za Evropski parlament

Ujedinjene demokrate saopštile su da podržavaju Partiju evropskih socijalista (PES) na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

21:27

Demokrate podržale Partiju evropskih socijalista na izborima za Evropski parlament
Foto: Depositphotos/artjazz

"Verujemo da je od velike važnosti da sve stranke PES-a povećaju svoj uticaj na političke procese u Evropskoj uniji," saopštili su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, funkcioner Socijaldemokratske partije Aleksandar Ivanović i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Kako demokrate navode u zajedničkom saopštenju, "odbrana najvažnijih evropskih vrednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava, koja su trenutno pod opsadom na evropskom kontinentu biće otežana bez većeg poštovanja socijalnih pitanja i socijalnih reformi i povećane solidarnosti i socijalne kohezije.

"Predstavnici tih stranaka kazali su da razumeju potrebu da te stranke "treba da budu jače motivisane i ohrabruju građane da dalje podržavaju demokratizaciju i socijalne reforme, sa ciljem pridruživanja porodici nacija EU."

Demokratska stranka, Socijaldemokratska partija i Zajedno za Srbiju donele su odluku o ujedinjenju 19. maja kada je usvojena Deklaracija o zajedničkoj borbi za evropske vrednosti, ulazak Srbije u EU, poštovanje ljudskih prava i vraćanje otete slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: