Gojkovićeva: Bojkot opozicije farsa; DS: Ne vraćamo se

Beograd -- Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila da je bojkot opozicije velika politička farsa. Predsednik DS kaže: Ne vraćamo se u parlament.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Kako je navela Gojkovićeva, ti isti poslanici opozicije učestvuju u radu skupštinskih odbora, kao i u parlamentarnim delegacijama, a podneli su i amandmane na zakone o kojima se diskutuje, međutim nisu se pojavili na sednici, čime pokazuju i da im nije baš stalo do unapređenja zakona u zemlji.

„Amandmane su podneli samo poslanici koji bojkotuju rad parlamenta i bitno je da skrenemo pažnju javnosti na to da poslanici SDS-a, Zajedno za Srbiju i DS, koji su se ujedinili, u suštini ne bojkotuju rad parlamenta“, kazala je predsednica Skupštine.

Dodala je da bi možda trebalo razmotriti da se izmeni Poslovnik tako da amandmani koje podnesu poslanici a ne pojave se na sednici da ih obrazlože, uopšte ne budu razmatrani.

„Poslanici opozicije ne bojkutuju rad parlamenta, učestvuju vrlo aktivno, samo ih nema na poslu“, kazala je Gojkovićeva.

DS: Ne vraćamo se dok se stvari ne promene

S druge strane, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenjuje da opozicija ne treba da se vrati u parlament dok se nešto drastično ne promeni u funkcionisanju institucija u državi.

"Potpisali smo da ćemo izaći iz Skupštine Srbije i iz lokalnih skupština. Nismo izašli zbog tema, već jer institucije ne rade svoj posao i nema teme zbog koje će se ući. To nije u skladu s onim što smo se dogovorili kao opozicija. Stav stranke i stav opozicije je da nema ulaska u parlament dok stvarno ne postane parlament. Stav DS je da se ne učestvuje", rekao je Lutovac za Televiziju N1.

Inače, predsednica parlamenta ranije je zakazala posebnu sednicu Skupštine za ponedeljak 27. maj. Na toj sednici će o situaciji na Kosovu govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović u nedelju je najavio da poslanici te stranke neće prisustvovati toj sednici, odnosno da će nastaviti bojkot parlamenta dok se ne ispune zahtevi sa protesta "Jedan od pet miliona".

strana 1 od 159 idi na stranu