NATO vežba, Rusi digli na noge celu Crnomorsku flotu FOTO

Izviđački i jurišni brodovi ruske Crnomorske flote, kao i njeni obalski raketni sistemi stavljeni su u stanje pripravnosti zbog NATO vežbe u Crnom moru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2019.

12:18

NATO vežba, Rusi digli na noge celu Crnomorsku flotu FOTO
Ilustracija: Getty Images

Kako je rečeno agenciji Tas u Kontrolnom centru nacionalne odbrane ruskog Ministarstva odbrane, zbog mogućnosti brzog dejstva na moguće hitne situacije Crnomorska flota izvodi niz mera za nadgledanje brodova NATO.

"Izviđački brodovi, kao i grupe za pomorske napade, obalski raketni sistemi 'Bastion' i 'Bal' i pomorska avijacija su stavljeni u stanje pripravnosti u određenim područjima", objavljeno je iz Centra.

Centar navodi da je danas u jugozapadnom delu Crnog mora otpočela NATO vežba "Morski štit 2019", u kojoj učestvuju brodovi i letelice SAD, Bugarske, Grčke, Kanade, Holandije, Rumunije i Turske, zajedno sa predstavnicima gruzijskih i ukrajinskih oružanih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: