Pentagon: Brine nas uplitanje Rusije na Zapadnom Balkanu

Portparol Pentagona Erik Pahon izjavioda su SAD zabrinute zbog postupaka Rusije koja se upliće u evroatlantski put koji su izabrale nacije Zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2019.

11:00

Pentagon: Brine nas uplitanje Rusije na Zapadnom Balkanu
Ilustracija: Getty Images

"Rusija nastoji da spreči zemlje poput Severne Makedonije i Crne Gore da izaberu svoj put kroz agresivno ponašanje i zastrašivanje", kazao je Pahon za podgoričku Pobjedu.

Pahon dodaje da SAD vide da su Severna Makedonija i Crna Gora zemlje koje su spremne da izaberu slobodu i uspeh za sebe i spremne da prihvate sve što Zapad može ponuditi.

Na pitanje šta Zapadni Balkan predstavlja za Ameriku, te da li smatra da bi kao najjača saveznica Alijanse SAD trebalo više da budu upućene na ovaj region, američki diplomata ističe da je američka posvećenost Zapadnom Balkanu odavno nepokolebljiva.

"To je priča koja se često ne naglašava, dok je Rusija činila sve da se u prošlosti naš doprinos umanji", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: