Opet Tompson: "Za dom spremni"

Na službenoj stranici Marka Perkovića Tompsona na Fejsbuku objavljen je snimak pesme “Bojna Čavoglave“, a obožavatelji su pozdravljeni sa “Za dom spremni“.

Izvor: B92, Jutarnji.hr

Sreda, 20.02.2019.

18:39

Opet Tompson:
screenshot

“Pozdravljamo Vas starim hrvatskim pozdravom koji smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu. ZA DOM SPREMNI“, navodi se u objavi.

O tome se oglasio i njegov menadžer Denis Pletikosa.

“Pesmu Bojna Čavoglave Marko je napisao u Domovinskom ratu. I danas je izvodi. Na društvenim mrežama je objavio stih iz pesme i sad se opet dižu polemike kako je to ustaški pozdrav. Nije, samo je citirao svoju pesmu. Nisam znao da je to greh“, rekao je on za 24sata.hr.

Inače, objava je došla nekoliko dana nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla kako je bila u zabludi kada je govorila da je “Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav.

“Počinila sam grešku kad sam rekla da je Za dom spremni stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv“, rekla je ona u subotu.

Inače, Nova TV uputila je Tompsonu i pitanje zašto insistira na korišćenju tog pozdrava koji očigledno podiže tenzije u društvu, a pevačev opširan odgovor objavljen je na istom profilu na Fejsbuku.

Kako se navodi, taj pozdrav Marko Perković Tompson, kao i većina hrvatskih stanovnika doživljavaju kao izraz iz Domovinskog rata koji su koristili hrvatski branitelji..

“Izraz može da podiže tenzije jedino kod onih koji, smatrajući ga ustaškim pozdravom, duboko u sebi i ovu državu smatraju ustaškom, borbu za hrvatsku samostalnost smatraju ustaškom secesijom te bi, da im se ukaže prilika, sa svima onima koji ne pripadaju njihovom svetonazoru i političkom odabiru, postupali onako kako se postupalo sa ustašama i ne samo sa ustašama po završetku Drugog svetskog rata“, navodi se na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: