"Milo Đukanović svoju ličnu frustraciju leči ovom merom"

Crnogorski politički analitičar Igor Damjanović izjavio je da je zabrana ulaska srpskim intelektualcima u Crnu Goru "totalitarna odluka" vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2018.

15:45

Foto: Thinkstock

On je dodao da ova odluka predstavlja svojevrstan uvod za "institucionalni atak na crkvenu imovinu u Crnoj Gori".

Damjanović je kazao da odluke vlasti u Crnoj Gori, kao i poslednja odluka o zabrani ulaska srpskim intelektualcima, "odavno nikog ne iznenađuju".

"Akademik Bećković svoje poglede nije revidirao u odnosu na vreme kada mu je režim, koji mu danas zabranjuje ulazak, dodelio Njegoševu nagradu za književnost. Tako da on predstavlja živog svedoka stepena konvertitstva Mila Đukanovića i njegovu ličnu frustraciju koju sada pokušava da izleči ovakvom totalitarnom merom", istakao je Damjanović za Tanjug.

Uprava granične policije saopštila je da je Matiji Bećkoviću, Aleksandru Rakoviću, Čedomiru Antiću i Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru, preneo je podgorički "Dan".

Kako se navodi, zabrana ulaska je mera protiv njih "zbog delovanja na ugrožavanju nacionalne bezbednosti Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: