"Specijalci kosovske policije ušli u centar u Z. Potoku"

Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti.

Izvor: B92, RTS

Subota, 29.09.2018.

13:11

foto: B92

Beogradski mediji su preneli da je 60 naoružanih pripadnika ROSU "upalo i preuzelo jezero Gazivode sa fantomkama i dugim cevima", a pojavili su se i navodi da su radnici koji su se zatekli tamo "vezivani".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je naveo da su pripadnici ROSU "napali i zauzeli Gazivode", kako bi predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači mogao da "se prošeta do tamo".

Ipak, prema dostupnim informacijama, pripadnici ROSU su raspoređeni u neposrednoj blizini jezera Gazivode.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da u subotu nije došlo do zauzimanja jezera Gazivode, kao i da nema vesti o hapšenjima Srba.

"Akciju je izvelo nekoliko desetina naoružanih specijalaca, potvrđeno je od predstavnika lokalne samouprave. Oni su zauzeli objekat za razvoj ekologije i sporta u kom se nalazi i Crveni krst. Nema informacija kada je tačno izvedena akcija, a postoje informacije da su specijalci upali i sa kopna i sa jezera. Napeto je, ali nema incidenata", javio je izveštač RTS Andrija Igić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su na severu Kosova i Metohije uhapšeni Srbi koji nisu počinili nikakvo krivično delo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: