"Srbi u Crnoj Gori trpe torturu i diskriminacuju"

Lider SPS Ivica Dačić sa zabrinutošću gleda na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima prepoznaje torturu i diskriminaciju nad građanima Srbije u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Subota, 25.08.2018.

13:12

Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

To je saopštila Nova srpska demokratija Andrije Mandića posle susreta njenog lidera sa predsednikom SPS u Beogradu.

"Izražavam bojazan da se radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmerenoj protiv srpskog naroda. Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore”, kazao je Dačić, a saopštila Nova srpska demokratija.

Po navdima te partije šef srpske diplomatije je ocenio da je posebna priča diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava.

"Od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba... Nema primera u Evropi u 21. veku, da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori", kazao je Dačić.

Lider NOVE Andrija Mandić saglasio se sa Dačićem i saopštio niz podataka koji "potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom".

"Crna Gora se želi okrenuti naopako i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije. ;Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mestu gde smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada", kazao je Mandić.

Dodaje se da je Mandić izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: