Dačić: Hoće Bujanovac i Preševo... Ma, nemoj da se...

Potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da su za rešavanje kosovskog problema najveći problem kosovski Albanci i oni koji ih podržavaju.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

On je istakao i da će Beograd nastaviti borbu za teritorijalni integritet i suverenitet.

“Ja sam oduvek govorio o tome da treba razdvojiti srpski i albanski deo Kosova. To je moje lično mišljenje… Ne mogu da komentarišem šta predsednik Srbije Aleksandar Vučić podrazumeva pod razgraničenjem, ali želim da kažem – nemojmo da govorimo o tome kao da je to pitanje već na stolu. To je odraz naše želje da se dođe do kompromisa”, rekao je Dačić.

Dodao je i da “verovatno postoji mnogo ideja kako bi to mogli da se izvede”.

”Ali postoji principijelna stvar, prištinska strana nas dovodi do toga da, da je sa naše strane neko sa slabijim živcima rekao bi, ma šta ja ima sa vama više da razgovaram… Oni hoće Bujanovac i Preševo da pripadnu Kosovu i to je za njih kompromis… Ma, nemoj da se… Nemojmo da izigravamo budale u dijalogu”, naveo je Dačić.

Istakao je i da su kosovski Albanci najveći problem u pokušaju da se ostvari kompromis, kao i oni koji ih podržavaju.

“To što je predsednik rekao, to je praktično pokušaj da se dođe do nekog kompromisnog rešenja. Da li i kada, videćemo, on sam kaže, a i meni je rekao da su male šanse da dođe do dogovora. Šta dogovor podrazumeva, o tome tek treba da se razgovara”, naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 191 idi na stranu