DS: Obijanje stana novinarke pokazna vežba zastrašivanja

Beograd -- Potpredsednica DS Dragana Rakić ocenila da je neverovatno da policija ni posle godinu dana nije otkrila ko je obio stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo.

Izvor: Beta
Podeli

Takođe je, kako dodaje, neverovatno i da policija tužilaštvu nije dostavila nijedan dokument u vezi sa tim slučajem.

"Slučaj Dragane Pećo jeste pokazna vežba svakom novinaru koji časno i pošteno radi svoj posao šta može da mu se desi ukoliko krene da postavlja nezgodna pitanja na koja režim Aleksandra Vučića nema odgovor", navela je Rakićeva u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da je od početka bilo jasno da je u pitanju klasično zastrašivanje novinara koji se bavi temama koje zadiru u nešto što je problem za aktuelnu vlast.

"Zastrašivanje ljudi, bilo da su oni novinari, opozicioni političari, ili samo gradjani koji misle drugačije od političke većine, postalo je naša svakodnevica u ovom nevremenu SNS diktature. Problem je što se navikavamo na ogromnu količnu nasilja koje nas zapljuskuje sa svih strana i što niko i ne očekuje da će slučaj Dragane Pećo biti rešen", dodala je ona.

Nepoznate osobe upale su u julu 2017. godine u stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korpcije Dragane Pećo i ispreturale joj stvari a prema njenim rečima, ništa od vrednosti nije uzeto iz tog stana.

strana 1 od 205 idi na stranu