Pada temperatura, pljušti: Nevreme hara Evropom,ima žrtava

Deo Evrope od sinoć je na udaru nevremena s jakim pljuskovima praćenih grmljavinom i olujnim vetrom. Nekoliko ljudi je povređeno, a jedna osoba je stradala.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 22.06.2018.

11:05

Pada temperatura, pljušti: Nevreme hara Evropom,ima žrtava
Foto: B92 Dejana Popoviæ

Zamenik gradonačelnika jednog grada u centralnim delovima Poljske je poginuo, a 10 osoba je povređeno tokom snažne letnje oluje koja je pogodila tu zemlju.

Robert Makovski, zamenik gradonačelnika Volomina, grada u blizini Varšave, poginuo je sinoć kada je na njega tokom oluje pala grana sa jednog drveta.

AP prenosi da je u oluji oštećeno 300 objekata i da su vatrogasci intervenisali više od 4.300 puta.

Od jutros, 74.000 domaćinstava je bez struje. Među povređenima je i vatrogasac.

Snažno nevreme zahvatilo je sinoć austrijsku pokrajinu Štajersku, usled kojeg je povređeno više osoba.

Jake padavine izazvale su poplave i velike štete.

Olujni vetar kidao je grane sa drveća, koje su blokirale puteve i naneo je štetu na krovovima više kuća na jugu Štajerske.

U mestu Gnas je jedno drvo palo na automobil sa četiri putnika.

Kako je saopštila policija tri osobe su povređene i smeštene u bolnicu.

Tokom noći u gotovo celu Hrvatsku stigla je velika promena vremena koja je donela kišu i osetno zahlađenje do deset stepeni.

U Istru je, osim kiše, stiglo i snažno nevreme sa udarima vetra i do 82 km/H.

U Rovinju je za samo dvadesetak minuta palo gotovo 50 mm kiše, što iznosi 2/3 proseka kiše tokom celog meseca. Prema prvim informacijama s terena, usled velike količine kiše u kratkom vremenskom roku nekim građanima poplavljeni su i podrumi.

Serija grmljavinskih pljuskova s obilnom kišom poplavila je i pulske ulice.

Za područje Kvarnera danas je na snazi crveno upozorenje zbog olujnog vetra koji bi trebalo da oslabi krajem dana. Najjači udari vetra biće od 85 do 120 km/h.

Nevreme je u Srbiju stiglo u ranim jutarnjim satima.

Jak pljusak počeo je pre 10h na obodima Beograda i proširilo se na celu prestonicu. Pojedine beogradske ulice pretvorile su se u reke: Fotografije i video-snimke sa ulica Beograda pogledajte - OVDE.

Jako nevreme pogodilo je Prijepolje. Obilna kiša i olujni vetar su za 20 minuta napravili ogromnu materijalnu štetu. Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: