Morbile se šire Dubrovnikom, građanima izdata uputstva

Male boginje šire se polako Dubrovnikom. Prema poslednjim informacijama troje dece je obolelo od te zarazne bolesti. Najmlađe je beba od osam meseci.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

07:20

Morbile se šire Dubrovnikom, građanima izdata uputstva
Ilustracija: Getty Images

Ona je, kako je potvrđeno Index.hr-u, hispitalizovana, dok je ostalo dvoje dece na kućnom lečenju.

Dosada je, uključujući i ovo troje dece, u Dubrovniku 17 osoba zaraženo malim boginjama. Prema saznanjima Indexa, zaražena deca nisu išla u kolektiv u periodu kada su se zarazila.

Nadležni su građanima Dubrovnika preneli da se obavezno jave telefonom lekaru ukoliko imaju i najmanju sumnju da su se zarazili morbilama. Takođe, građanima su izdata i direktna uputstva kako bi u tom slučaju trebalo da se ponašaju.

Jedno od njih je da ne odlaze u dom zdravlja, već da o simptomima obaveste svog lekara ili pedijatra. Ukoliko se sumnja na morbile, porodični lekar pacijenta upućuje direktno na Infektološko odeljenje Opšte bolnice u Dubrovniku i to na zadnji ulaz. Naglašava se da se i tada mora voditi računa da oboleli ima najmanji mogući kontakt s drugim osobama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: