Uhapšen Zdravko Mamić

Zagreb -- Zdravko Mamić, čelnik zagrebačkog FK Dinamo, uhapšen je danas u Međugorju, u BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Agenciji Hina je potvrđeno da su Mamića uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) po međunarodnoj poternici Hrvatske, gde je prošle nedelje prvostepeno osudjen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u sportu. "Policija je gospodina Mamića lišila slobode. On će tokom dana biti predat u nadležnost Suda BiH", rečeno je u SIPA.

Mamić će tokom dana biti predat Sudu BiH.

Prema proceduri, za Mamića će Sud BiH utvrditi da li poseduje državljanstvo BiH, nakon čega će se on izjasniti da li se protivi izručenju Hrvatskoj.

Mamić je ranije u nekoliko javnih nastupa rekao da ne želi da ide u zatvor u Hrvatskoj, a kako se navodi, prema ustavnim odredbama BiH, vlasti te zemlje ne izručuju svoje državljane.

Zdravko Mamić je prošle nedelje, zajedno sa još tri osobe proglašen krivim i mpravosnažno je osuđen na šest i po godina zatvora jer je oštetio FK Dinamo za 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modriča i Dejana Lovrena.

Pre izricanja presude, on je pobegao u Međugorje, a pre nekoliko dana Županijski sud u Osijeku izdao je nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu poternicu za njim.

.

strana 1 od 115 idi na stranu