Vučić: Vidite da niko ne reaguje, Makalister bio fer

"Vidite da niko ne reaguje na Arifijevu izjavu. Živimo u svetu dvostrukih standarda", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

12:12

Vučić: Vidite da niko ne reaguje, Makalister bio fer
Tanjug, Dimitrije Goll

Podsetimo, prema pisanju lista Koha ditore, glavni pregovarač Prištine Avni Arifi je istakao da pitanje ZSO ne treba da bude jedino pitanje od tolike važnosti, jer je ono "samo jedna od 10 ostalih nesprovedenih tema".

Upitan da prokomentariše Arifijevu izjavu Vučić je, prilikom obilaska radova na Koridoru 11, izjavio: "Znamo da albanska strana ništa ne ispunjava po pitanju svojih obaveza iz Briselskog sporazuma, ali da se Srbija neće povući".

"Vidite da niko nije reagovao na Arifijevu izjavu. Morate da razumete da živimo svetu u dvostrukih standarda. Tako je bilo i tako će biti. Zato je naša želja da se izborimo za bolji status i to smo uspeli i zato nam stiže pismo od Sija, primaju nas na zapadu...Nemojte mnogo da se nadate, biće teško", zaključio je Vučić.

Vučić je nakon obilaska radova na Koridoru 11 kod Obrenovca na pitanje da li postoji neko na Zapadu ko kaže da Srbija nije problem, već da je jasno da Albanci ne žele da formiraju ZSO, rekao da svi to znaju, ali da to nikoga posebno ne interesuje, posebno ne one koji su priznali nezavisnost Kosova.

Ukazao je da niko nije reagovao na izjavu koordinatora za dijalog Beograda i Prištine kosovskih vlasti Avnija Arifija.

"Svojevremeno je Dejvid Makalister bio fer, pa je rekao albanskom premijeru Ediju Rami da bi, da je Srbija učinila nekom Albancu ono što je učinjeno Marku Đuriću u Prištini, Vučić bio obešen nasred UN. Živimo u dvostrukim standardima, nešto važi za nas, nešto za njih. Tako je bilo i biće", kazao je Vučić.

On je kazao da je naša želja da se izborimo za bolji status, te da je važno što nam prijatelji kao što je kineski predsednik Si Đinping šalju pisma, primaju ga u Turskoj, Rusiji, i na zapadu uz više poštovanja.

"Njihov interes je da guraju nezavisno Kosovo, a naše da štitimo naš narod. Ne očekujte mnogo bolje, biće teško", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: