Dužan pola dinara – dobio opomenu; PWW: Da ne dramatizuje

Mikica Anđelković iz Prokuplja našao se u čudu kada mu je stigla opomena preduzeća Por Verner Veber koje se bavi uslugom iznošenja smeća, da duguje 0,55 para.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

22:52

Dužan pola dinara – dobio opomenu; PWW: Da ne dramatizuje
Ilustracija: Thinkstock

Kako piše portal prokupljenadlanu.rs, Anđelkoviću je zaprećeno da će, ukoliko ne plati, preduzeće preko izvršitelja izvršiti prinudnu naplatu.

“Redovno izmirujem tu obavezu, iako nisu baš ažurni u iznošenju smeća. Desi se da dođu posle dve nedelje, a ne svake kako treba. Uvek redovno izmirujem račun i na njemu piše da mi se zahvaljuju zbog toga. Sada kada je stigao, nisam mogao da verujem, jer umesto zahvalnice, usledila je opomena. Tri puta sam je gledao i nisam mogao da verujem svojim rođenim očima. Kako inkasant uvek naplaćuje na kućnoj adresi hiljadu puta mi je ostao dužan i po deset dinara, a sada odjednom imam dug. Ozbiljno sam odlepio, jer je to sramota. Sada ću da idem da im dam jedan dinar i da tražim da mi vrate kusur od 0,45 para. Ne interesuje me kako će to da reše i gde će da nađu parice, ali neću odustati, jer su bezobrazni i stvarno nemaju granica. Na kraju taj dug su mogli da mi obračunaju za naredni mesec”, kaže Anđelković.

On dodaje da u opomeni piše da ukoliko ne plati dug slede sudski troškovi čija je najmanja visina 7.900 dinara i da mu je bolje da plati dug na žiro račun koji je uredno napisan.

“I ako mi dođu izvršitelji, koji uzimaju 5. 700, mojih pola dinara ode na 13. 000 dinara. Čist vandalizam. Platiću ja taj svoj dug, nije problem, ali je sramno šta rade i kako ucenjuju ljude. Kao da jedva čekaju da sa izvršiteljima srede nekog. U redu da imam dug, ali ovo je pola dinara. Stvarno nemam reči”, dodaje Anđelković. .

U preduzeću kažu da kompjuter to izbacuje automatski i da se i ranije dešavalo.

“Naravno da nemamo nameru da tužimo tog korisnika, nema potrebe da dramatizuje”, rečeno nam je u PWW.

Preduzeće ima dvadesetpetogodišnji ugovor od 2008. godine da na teritoriji prokupačke opštine obavljaju uslugu iznošenja smeća. Od početka su, prema mišljenju građana cene usluga previsoke, ali lokalna samouprava koja je sa samo 20 odsto vlasnik, nema načina da utiče na ugovor koji je ranije potpisan. Prošle godine je PWW tražio od lokalne skupštine da odobri povećanje cena, ali taj zahtev je odbijen.

Građani se još žale da oni ne obavljaju profesionalno svoju delatnost i da često usluge nisu redovne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: