Mogerini: Prioritet ZSO, završetak mosta u Mitrovici...

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini naglasila je značaj primene svih ranije postignutih dogovora Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

23:35

Mogerini: Prioritet ZSO, završetak mosta u Mitrovici...
Foto: TANJUG/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

To je saopšteno iz Evropske komisije posle susreta Mogirinijeve sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o pripremama sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa i razmotrili napredak ostvaren u primeni do sada postignutih dogovora u svetlu nedavno održanih tehničkih pregovora u Briselu.

"Visoka predstavnica je istakla značaj koji EU pridaje punoj primeni svih postojećih sporazuma i posebno je naglasila hitnu potrebu za početkom uspostavljanja Zajednice opština sa srpskom većinom, sporazuma o energetici i nastavka završetka mosta u Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Visoka predstavnica je pozdravila posvećenost oba predsednika normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije i podsetila da je napredak obe strane u integracijama u EU vezan čvrsto sa napretkom u dijalogu, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da tokom razgovora sa Federikom Mogerini i Hašimom Tačijem ZSO nije pomenuta. Kako kaže, "prošlo je 1.799 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, a njegova suština nije primenjena".

"Analizirali smo sve ostalo, prvih šest tačaka nisu ni dirnute. Ne može to da bude samo krivica Albanaca", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: