Bus plus: Apelujemo na sugrađane – bez fizičkih obračuna

Iz sistema naplate gradskog saobraćajnog prevoza Bus plus objavljeno je saopštenje povodom napada na kontrolora.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

16:45

Bus plus: Apelujemo na sugrađane – bez fizičkih obračuna

Kako se navodi, S. J. (48) je dobio povrede i zbog toga u narednom periodu neće moći da obavlja svoj posao.

Iz Bus plusa apeluju na građane Beograda ”da ne ulaze u fizičke obračune sa kontrolorima i upozoravaju da broj napada zabrinjavajuće raste iz dana u dan”.

“Sve učestaliji napadi, zahtevaju hitne i neophodne mere u rešavanju ovog problema. Brutalni incidenti nisu samo pojava sa kojom se suočava naša kompanija, ili Grad Beograd, već oni postaju problem celokupnog društva. Činjenica da veliki broj građana u Beogradu ne želi da kupi kartu je gorući problem oko koga moraju da se okupe svi nadležni organi u cilju pronalaženja adekvatnog rešenja”, kažu u Apeks u i napominju da je sinoćni incident dvanaesti od početka godine.

Prema rečima kontrolora S. J., napad koji je doživeo na liniji 27 predstavlja jedan od najstresnijih događaja u njegovom životu, gde je na sopstvenoj koži, ni kriv ni dužan osetio potpuno neobjašnjivu mržnju dvojice srednjoškolaca.

“Samo sam radio svoj posao – tražio sam da mi pokažu BusPlus kartu. Razgovarao sam sa mladićima na pristojan način..Objasnio im kako i gde mogu da kupe kartu za srednjoškolce. Međutim, oni su smatrali da njima ne treba karta. Najljubaznije sam ih zamolio da napuste vozilo, a oni su me bukvalno pretukli na vratima autobusa. Jedan me je držao, a drugi se iživljavao, šutirajući me i vređajući na nacionalnoj osnovi. Otac sam troje dece, podstanar... Ceo život mi se okrenuo pred očima”, rekao je S. J. nakon jučerašnjeg incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: