Putin na Krimu kao Kim Džong Un - 92% glasova

Aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin na izborima na Krimu osvojio je 91,70 odsto glasova, navodi Centralna izborna komisija Rusije.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

22:23

Putin na Krimu kao Kim Džong Un - 92% glasova
Foto: Tanjug, AP

Inače, ovi izbori su prvi u Rusiji na kojima učestvuju i građani Krima.

Na drugom mestu nalazi se kandidat Komunističke partije Pavel Grudinin koji je osvojio 2,27%, dok je na tećem Vladimir Žirinovski ispred Liberalno-demokratske partije Rusije sa 1,87 odsto glasova.

Podsećamo, predsednički izbori u Rusiji poklopili su se sa obeležavanjem četvte godišnjice aneksije Krima.

Kao odgovor na to, Ukrajina je u petak upozorila da će ruskim glasačima onemogućiti pristup ruskim konzulatima da bi glasali.

Tim povodom, Francuska je saopštila da ne priznaje održavanje ruskih predsedničkih izbora na Krimu.

"Četiri od ilegalne aneksije Autonomne Republike Krim i Sevastopolja, Francuska ostaje čvrsto opredeljena za puno obnavljanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama. Promena granica silom je u suprotnosti s međunarodnim pravom, koje se odnosi i na Rusku Federaciju", ukazalo je Ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

Prema prvim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je više od 70 odsto glasova i biće ruski predsednik po četvrti put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: