"Uzbuna" u hrvatskoj školi zbog zadataka pisanih ćirilicom

Jedna učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici podelila je učenicima prvog razreda zadatke iz matematike, koji su bili ispisani ćirilicom.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

18:13

Foto: Thinkstock

Kako piše portal “Indeks”, ovakav incident izazvao je buru među roditeljima koji su odmah zvali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice.

Kako se dodaje, ćirilica je uznemirila Pleternicu, a zapravo niko nije proverio o kom jeziku se radi. Naime, zadaci su bili napisani na bugarskom.

“Meni su se obratili nezadovoljni roditelji i ja sam uputila taj predmet u Županiju. Oni su nadležni za školstvo, jer Grad nije osnivač ove škole. Zabrinuta sam i pitam se da li direktor dovoljno kontroliše školu kad se događaju ovakvi propusti. Zabrinuta sam i kao gradonačelnica i kao roditelj”, navela je Antonija Jozić.

Kako “Indeks” navodi, Jozićeva je članica HDZ-a od 1994. godine.

Direktor škole Hrvoje Galić inače navodi da je reč o “glupom nesporazumu”.

“Reč je o dodatnim zadacima. Učiteljica ih je na brzinu izvukla, odštampala, ne gledajući tekst uopšte. Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: