Referendum ili izbori? "Građani da odluče o preprekama"

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, na konferenciji za medije sa Johanesom Hanom, da su pred Srbijom velike prepreke, o kojima će morati građani da odluče.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Kako kaže, reč je o “planinama prepreka“, a istakao je pre svega pitanje Kosova i Metohije, kao i granice sa BiH i Hrvatskom.

“Da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli na Mont Everest“, istakao je Vučić.

Pročitajte još:

Osim toga, Vučić je naveo da je došlo vreme da “donosimo odluke, platimo određene cene iz prošlosti i rešavamo probleme koje niko nije rešavao decenijama unazad”.

Vučić je tu istakao i da je reč o “toliko krupnim pitanjima da će građani morati da se izjasne o njima“.

“Da li vidimo budućnost u Evropi, za šta moramo da platimo određenu cenu, a koja nije imala, ili da ostanemo na ovome sada? Odlučiće građani i mi ćemo da poštujemo tu odluku. Ali neću da se krijem, već ću reći šta mislim da je najbolje za zemlju, a građani će reći da li je to fer ili nije“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije tu nije istakao da li je time mislio na mogući referendum ili izlazak na vanredne izbore.

Osim toga, on je naveo da “ne može Srbija tu da izgubi sve, a neko drugi da dobije sve“, već da rešenje mora biti rezultat kompromisa “u kojim će i jedni i drugi da izgube da bi bili zadovoljni“.

Opširnije o tome šta je Vučić rekao na konferenciji za medije - OVDE.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da Srbija ima realnu perspektivu u Evropskoj unij.

Podsećamo, Vučić je ranije najavio da će u aprilu izneti u javnost svoj predlog rešenja za Kosovo.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu