"Pali ruski pilot ubio dvojicu terorista pa sebe" / VIDEO

Mediji prenose da je ruski pilot, čiji avion je oboren u Siriji, izvršio samoubistvo pre nego što su do njega stigli teroristi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2018.

10:27

screenshot

Dejli mejl navodi da je 33-godišnji Roman Filipov aktivirao bombu nakon što je sleteo na teritoriju Sirije, pošto se prethodno katapultirao iz pogođenog aviona.

Letelica tipa Su-25 je pogođena raketom iz prenosivog sistema zemlja-vazduh, a potom su teroristi otvorili vatru prema pilotu.

Kako se navodi, on je uspeo da sleti, ali je potom izvršio samoubistvo, kako ne bi pao u ruke teroristima, a dodaje se i da su njegove poslednje reči bile: "Ovo je za družinu".

“Major Filipov je ubio dvojicu džihadista, pucajući iz pištolja, a kada je video da je situacija beznadežna i da se ne može izvući, aktivirao je granatu“, navodi se.

Prethodno su mediji izvestili da je pilot ubijen u sukobu sa pripadnicima terorističke grupe koji su oborili njegov avion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: