Vučić o noti iz Zagreba: Kao da Nemačka piše Jevrejima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

On je rekao da bi onda zapitao “da li je to moguće”, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

“To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke”, rekao je Vučić za TV Pink.

Pročitajte još: Hrvatska uputila notu Srbiji, Dačić "na tapetu"

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 72,73 godine.

“Posebno, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne”, naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

“To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu”, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu