U BG ubijen "prvi na listi članova Kavačkog klana" / VIDEO

Ime Davorina Baltića, crnogorskog državljanina koji je 1. januara ubijen u Beogradu, nedavno se pojavilo u snimku posvećenom takozvanom Kavačkom klanu.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

20:52

U BG ubijen
screenshot

Po svemu sudeći, 41-godišnjak je nova žrtva rata kriminalaca iz Kotora, koji je navodno započet pre nekoliko godina.

U javni diskurs su se reči "Škaljarci" i "Kavači" posebno ugnezdile 2017. godine, a u poslednjih 18 meseci skoro da nije bilo veće vesti u srpskim medijima pod rubrikom Hronika da se bar jedna od te dve reči ne pojavi.

U pitanju su dva sukobljena klana koja su, kako navode stručnjaci, nastala podelom tzv. "Kotorskog klana" 2014. godine, nakon što je u Valensiji "nestalo" između 200 i 300 kilograma kokaina, vrednosti oko 15 miliona evra.

Pre nekoliko nedelja javnost je "merila kako da reaguje" kada se na Jutjubu pojavio snimak o Kavačkom klanu, postavljen na nalogu "Radoje Zvicer", što je ime osobe za koju se tvrdi da je lider upravo tog klana.

Baltićevo ime se našlo u grupi ljudi koji su označeni kao "visokopozicionirani članovi kriminalne grupe" - i to na prvom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: