Vojska Srbije obučava pripadnike Oružanih snaga Iraka

Instruktori Vojske Srbije izvode obuku pripadnika Oružanih snaga Iraka iz oblasti vojne medicine u Četi za obuku sanitetske službe u Nišu.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

17:54

Vojska Srbije obučava pripadnike Oružanih snaga Iraka
Ilustracija: Thinkstock

Cilj kursa vojne medicine, koji pohađa 19 pripadnika Oružanih snaga Iraka i traje do 21. decembra, jeste osposobljavanje pripadnika iračkih oružanih snaga u okviru Inicijative za izgradnju odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta (DCBI) iračke vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije i na ovaj način pokazuje koliko je posvećena borbi protiv terorizma i spremna da pomogne svojim znanjem i obučenošću u svakoj humanoj potrebi.

Sve obuke i kurseve sprovode isključivo pripadnici Vojske Srbije.

Kurs vojne medicine za pripadnike Oružanih snaga Iraka se realizuje u tri faze. Prvi faza obučavanja sprovedena je u SR Nemačkoj, druga u Srbiji, dok će se treća faza sprovesti na teritoriji Iraka, za šta je nadležna Belgija, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: