"Imamo određene informacije o zločinu u kafiću Panda"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ima "određene informacije" o tome šta se desilo u kafiću "Panda" u Peći kada su ubijena šestorica srpskih mladića.

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

21:08

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Međutim, rekao je da on nije tužilac i da ne može da o tome govori.

On je na konferenciji za novinare rekao da "određene informacije" govore o, kako je naveo, mogućim počiniocima zločina, i da one "nisu saglasne sa onima što je saopštavano".

"Nisam tužilac i ne mogu da govorim o tome", rekao je Vučić, dodavši da zna "šta je moguće da se dogodilo".

Po njegovim rečima, i nadležni organi raspolažu "određenim informacijama" o tom zločinu. U kafiću "Panda", u Peći, 14. decembra 1998. ubijeni su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.

Vučić, dok je bio premijer, izjavio je da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga tog ubistva nije obavljena profesionalno.

Pojedini beogradski mediji pisali su u to vreme da je Državna bezbednost Srbije odgovorna za zločin u Peći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: