SAD: Rodman nema veze sa oslobađanjem studenta

Stejt department saopštio da poseta američkog košarkaša Denisa Rodmana Severnoj Koreji nema veze sa oslobađanjem američkog studenta Ota Vormbira iz Pjongjanga.

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

08:24

SAD: Rodman nema veze sa oslobađanjem studenta
Tanjug-AP

"Denis Rodman nema nikakve veze sa oslobađanjem Vormbira", rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert.

Ona je dodala da su SAD zahvalne za njegovo oslobađanje iz zatvora u Pjongjangu, ali da je prerano da se govori o dijalogu između SAD i Severne Koreje.

Vormbir, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog navodnog delovanja protiv Severne Koreje, oslobođen je i evakuisan iz Severne Koreje danas kada je u tu zemlju stigao i Rodman.

Nauert nije želela da iznese detalje u vezi sa Vormbirovim oslobađanjem niti sa njegovim zdravstvenim stanjem, mada njegovi roditelji tvrde da je on u komi.

Rodman je ranije danas rekao da odlaskom u Severnu Koreju, prvi put otkad je Donald Tramp postavljen za predsednika SAD, pokušava da otvori vrata svim Amerikancima u toj zemlji.

Ovo je njegova peta poseta Pjongjangu i tamošnjem kontroverznom predsedniku Kimu Džong-Unu, za koga je rekao da mu je prijatelj, a svaki put je dočekan crvenim tepihom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: